حوزه/ حجت‌الاسلام علیان‌نژاد، کارشناس احکام، در پاسخ به پرسشی درباره جواز سقط جنین در مراحل مختلف بارداری و با استناد به فتوای آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، تأکید کرد: سقط جنین مطلقاً حرام است و حتی در هفته‌های نخست بارداری نیز مجاز نیست؛ مگر در شرایط بسیار محدود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حفظ جان انسان، از نخستین مراحل شکل‌گیری جنین، در آموزه‌های فقهی جایگاهی ویژه دارد. ازاین‌رو، پایان‌دادن به بارداری صرفاً به دلیل قرارداشتن در هفته‌های ابتدایی، مجوز شرعی ندارد. حجت‌الاسلام علیان‌نژاد با استناد به فتوای آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، ابعاد این مسئله را تبیین کرده است. در این پاسخ، علاوه بر شرایط استثنایی، به احتیاط مربوط به دیه جنین نیز اشاره شده است.

سؤال:

تا هفته چندم بارداری، از نظر شرعی مجاز به سقط جنین می‌باشیم؟

پاسخ: حجت‌الاسلام علیان نژاد به این سؤال طبق فتوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

«سقط جنین مطلقاً حرام است و حتی در هفته‌های اولیه بارداری نیز نمی‌توان اقدام به این کار کرد.

البته استثناهای بسیار محدودی دارد؛ برای مثال، اگر از گفته پزشک متخصص و متدین، یقین یا خوف خطر یا ضرر مهمی برای مادر حاصل شود، در این صورت پایان دادن به حاملگی، تا زمانی که روح دمیده نشده است، اجازه داده می‌شود.

اما چون احتمال تعلق دیه وجود دارد، احتیاط این است که ورثه این جنین ــ البته غیر از پدر و مادر او ــ با میل و رضایت خودشان از دیه صرف‌نظر کنند و آن را به مادر ببخشند.»

برای دانلود فایل صوتی اینجا را کلیک کنید

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha